Veelgestelde vragen over de maagballon

Als u nog vragen heeft of een individueel afspraak wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  • Hoeveel Kg kan ik verliezen ?

    A : U kan behoorlijk wat gewicht verliezen, gemiddeld 15 tot 20 kg en soms meer ngl. uw startgewicht. Hoewel dit resultaat afhankelijk is hoe u zich houdt aan de opvolging en een gezonde voedignsgewoonte aanneemt.

  • Zal ik de ballon voelen in de maag ?

    A :  Uw ervaart een ongemak over de eerste dagen. Nadien voelt u de ballon alsook een “volheidsgevoel”.

  • Wat zijn de bijwerkingen van de maagballon ?

    A : De eerste drie dagen kunnen vrij zwaar zijn, u kan behoorlijk wat krampen, misselijkheid alsook met braken ervaren. Dit is een heel normale reactive, volg goed de aanwijzingen gegeven door uw arts, en voldoende water te drinken. Er is medicatie die uw misselijkheid kan helpen verlichten.

  • Hoelang is het herstel na het plaatsen van de ballon ?

    A :  Voorzie op zijn minst een 3-tal dagen om te herstellen van de interventie. Het opnemen van normale activiteiten hangt helemaal af van u gewenning tot de maagballon.

  • Wat zijn de verchillen in gewichtsverlies tov de andere programma’s ?

    A : U mag verwachten meer gewicht te kunnen verliezen met de maagballon. Gezien het verzadigingsgevoel uitgelokt door de maagballon. Zal u het makkelijker hebben u te houden aan een aangepaste nutritionele houding.

  • Vraagt de maagballon frequente arts bezoeken na de plaatsing ervan ?

    A : Opvolgen van het programma is noodzakelijk voor het slagen naar een nieuwe levenswijze en voedingsgewoontes. Uw zal uw arts en ondersteunde verzorgers eenmaal per maand zien zolang u de maagballon heeft.  Gedurende deze periode zal u gerichte medische- en voedingsrichtlijnen alsook fysische activiteit richtlijnen ontvangen en zal uw evolutie gevolgd worden.

  • Worden mijn activiteiten gelimiteerd door de maagballon ?

    A :  U maakt best gedurende de hele eerste week geen belangrijke afspraken, tot uw lichaam zich eenmaal heeft kunnen aanpassen aan de maagballon. Dan zal u de normal dagelijkse activiteiten kunnen hervatten. Het wordt u sterk aangeraden een goede fysische activiteit aan te nemen om uw slaagkansen te verhogen.

  • Wat als de ballon gaat leeglopen ?

    A : Bij het lekken van de maagballon zal uw urine een tijdje blauw-groen verkleuren. Hoewel heel uitzonderlijk,  is deze toestand zeer ernstig. Indien uw urine verkleurt, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw behandelende arts, die dan de gelekte ballon kan verwijderen via endoscopie zonder chirurgie. Indien u te lang aarzelt uw arts in te lichten, kan de leeggelopen ballon in de darmen schuiven, waar het kan noodzakelijk worden deze chirugisch te verwijderen. Maar een leegegelopen ballon zal zich meestal via naturrlijke weg uit het lichaam verwijderen. In idere geval wordt het u aangeraden steeds uw behandelende arts op de hoogte te stellen.

  • Kan ik alles eten? Zijn er nutritionele beperkingen ?

    A :  U zal niet meer zoveel meer willen eten als voorheen. Hoemeer u zoetigheden en vette maaltijden blijft nemen, hoelanger de nausea zal aanhouden. Het excessif eten na  het plaatsen van een maagballon kan medische risico’s met zich meebrengen en dient ten stelligste vermeden te worden.

  • Hoe wordt de maagballon verwijderd ?

    A : Het verwijderen van de maagballon is net als het plaatsen via de mond, onder algemene verdoving. Het duurt ongeveer 20 min.

  • Moet ik deelnemen aan de opvolgbezoeken om success te hebben ?

    A : De maagballon is geen wonderpil, maar een hulpmiddel om u te helpen naar een ander levenswijze aan te passen. Door deel te nemen aan het programma zal u het voordeel halen en van een ondersteuning genieten dat u zal helpen uw levengswoontes aan te passen en de kans tot slagen verhogen.