Dagelijkse hel

Voor sommigen kan de handeling van het eten van een punt van zorg te allen tijde, een onbedwingbare behoefte om het te gebruiken, dag en nacht te worden. Het eten en verliest zijn smaak charme aan een onderwerp obsessieve, vervreemdend niet meer …

Ongeacht de lijder, ongeacht de klacht, de persoonlijkheid van de patiënt of de gezinssituatie, moeten we niet vergeten dat elk geval anders is, zelfs als het symptoom is gemeenschappelijk.

Kwade wortels

Onder de wortels van het kwaad, kan men vinden:

  • Een existentiële malaise;
  • Een identiteit probleem verergerd door de dictaten van onze maatschappij, mode, reclame. Hoe maak je “zelf” zeggen, terwijl de media een beeld van vrouwelijkheid fijne, zachte, lichte wetend beheren overbrengen? Hoe kun je jezelf zijn in een bepaald image-based samenleving? : Niet een tijdschrift gezondheid zonder het vinden van dekking, geen wonder dieet ;
  • Kinderen Problemen en / of adolescentie (gebrek aan emotionele veiligheid, of integendeel, een gevoel van verstikking in de familie-structuur) ;
  • Relationele problemen (zelf soms verergerd door het symptoom) verlangen om aardig gevonden te worden en bang te worden afgewezen; wens om te investeren in een relatie, terwijl een oogje op de uitgang; angst voor conflicten, shut up en terug te keren zijn negatieve impulsen tegen zichzelf ;

In een woord, als in procenten, de relatie met voedsel is vaak een palliatieve naar een meer algemene angst; palliatieve emoties en slecht beheerd relaties.

Eruit komen

Therapeutisch werk zal zorgen voor eerste het symptoom regelt voorkomen en te stoppen met de macabere wervelwind waarbij patiënten vaak te vergrendelen.

Duidelijk is dat elk symptoom een ​​soort binding die een innerlijke conflicten beschermt. Het zal van essentieel belang zijn om vlot te laten verlopen en ervoor te zorgen in de eerste plaats om te helpen het individu om zich te identificeren, om gevoelens te uiten, om haar ramingen van zichzelf te verhogen.

De therapie niet de essentiële rol van de diëtist of voedingsdeskundige, noch de oprichting van een intragastrische ballon uit te sluiten.

« Het doel van de psychologie is om de patiënt de gelegenheid om te ontdekken hun eigen mogelijkheden, middelen, haar interne mogelijkheden om na te denken, rechter geven, voelen … »
Hilde Buch

Artikel geschreven door Florence Bierlaire
Psychotherapeut-seksuoloog-tabacoloog
Clinique Antoine Depage
Rue Henri Jaspar 101
1060 Bruxelles
Tél. : 02 538 61 40
Email : florence.bierlaire@toutestpossible.be